top of page
Недавние посты

Оздоровлення дітей


Оздоровлення дітей

у дошкільному закладі

Оздоровлення дітей у літній період – складова роботи нашого дошкільного закладу. Робота педагогічного колективу була спрямована на збереження, зміцнення й відновлення фізичного, психічного і духовного здоров`я дітей, забезпечення їх своєчасного та повноцінного, гармонійного фізичного розвитку з перших років життя.

Основними напрямками підготовчої роботи до проведення оздоровлення дошкільників були визначені: зміцнення матеріально-технічної бази, створення умов для різних видів активності дітей улітку, оздоровча робота з дітьми, робота з педагогічними працівниками, батьками.

Щодо зміцнення матеріально-технічної бази та підготовки технічного стану дошкільного закладу було проведено ремонт павільйонів, ігрового і спортивного обладнання на ігрових, спортивному майданчиках, завезено пісок в пісочниці.

Для ефективного проведення загартовуючих процедур придбані надувні басейни, лійки, сонцезахистні зонти, оновлені доріжки Здоров’я. Для забезпечення активного рухового режиму поновлені атрибути до рухливих ігор, ігор з піском і водою.

Щоб зробити перебування дітей в дитячому садку влітку цікавим і невимушеним основну увагу педагогічний колектив приділяв проведенню занять, дидактичних ігор, ігор-забав, творчих майстерень на свіжому повітрі. Оскільки освітній процес улітку спрямований переважно на закріплення засвоєного матеріалу, педагоги виправдано надавали перевагу інтегрованим та комплексним заняттям, на яких діти могли проявити високу активність, використати набуті раніше знання, уміння та навички, самостійно знаходити шляхи розв’язання проблемних ситуацій, відчути радість успіху.

Під час проведення літнього оздоровлення з дітьми проведено цікаві тематичні музичні розваги: до Дня захисту дітей «Щасливе дитинство», «Квітковий бал», «У країні ввічливості». Заслуговують на увагу новизною, нетрадиційним підходом музично-спортивні розваги «Фруктово - ягідний мікс», «У пошуках фарби», «Свято банта». Діти із задоволенням переглянули лялькову виставу «Шкоднюля» за В.Лисенком під час тематичного тижня «Про безпеку знаємо, про безпеку дбаємо». З метою реалізації завдань національно-патріотичного виховання проведено обрядові розваги «Ой пливи віночку», «Свято меду» та до Дня незалежності України, Дню національного прапора «Ми маленькі українці». З дітьми старшого дошкільного віку проводилися туристичні походи у природне оточення Курського мікрорайону, відповідно розроблених вихователями закладу маршрутів. Заслуговує на увагу урочисте відкриття дитячого літнього кафе «Ягідка» із фреш-баром для прийняття другого сніданку у вигляді фруктового соку. Дітям надзвичайно подобалося пити сік у фреш-барі, вони отримали позитивні враження та задоволення. Варто відмітити проведення поетичного дитячого конкурсу «Я словами малюю літо». Діти охоче декламували твори українських дитячих поетів про літо. Загартування малят відбувалося природними факторами відповідно до стану погоди. Вихователі систематично проводили фізкультурні вправи на свіжому повітрі, використовували басейни, пластикові пляшки з водою, обливали малюкам ніжки

Важливою складовою оздоровчого процесу дошкільнят є просвітницька робота з батьками. Батькам надавалися консультації щодо способів загартування дитини в домашніх умовах, корисні поради по дотриманню режиму дня та впорядкованого режиму харчування, рекомендації та пам`ятки з безпеки життєдіяльності дітей.

Якщо проведені заходи запам’яталися дітям новими враженнями від побаченого, якщо дитячі голівки збагатилися новими знаннями, якщо тіло здорове, а очі сяють – мети досягнуто!

Оздоровлення дітей природними чинниками: повітрям, сонцем, водою

Літні розваги, ігри, забави

Туристичні походи в природне довкілля Курського мікрорайону


Архив
bottom of page